« Graf » van Sgt Marcel Pondant en gedenkplaat Kpt Hilaire Symaeys

Danny Paspont maakte ook melding van een ‘mysterieus’ graf van Sgt Marcel Pondant. Op 2 juli 1957 nam hij samen met Kpt Hilaire Symaeys deel aan een oefening boven zee in de buurt van Den Helder. Volgens een tekst in Contact vlogen ze respectievelijk met de F-84F Thunderstreak FU-70 en FU-71 en zijn de lichamen nog steeds vermist.
Volgens informatie uit het archief van Willem Labro werd het lichaam van Kapitein Hilaire Symaeys veertien dagen later op zee gevonden in de omgeving van Den Helder. Het werd opgemerkt door de bemanning van een vrachtboot. Het stoffelijk overschot werd opgebaard in het gemeentehuis van Genk, de teraardebestelling had plaats in zijn geboorteplaats Eernegem. Symaeys ligt daar nog altijd begraven.
Doodsprentje via © Willem Labro.
 
Info van Danny Paspont …
Kijk goed naar het graf… een metalen thunderstreak erop.
Iets prachtigs.. iets unieks!!  Een orkaan zou het nog niet hebben kunnen afblazen omdat die in de steen verstevigd werd met een ijzeren bar.
Je kan het misschien nu wel raden, had gisteren hierover al iets gemeld…nl. vandalisme.
Dat vliegerke is foetsie. En als je heel goed kijkt op één van de foto’s van oktober 2007, daar kan je duidelijk zien dat het eraf werd gehaald. Een stuk grafsteen waar de onderkant van neusromp van dat model vastgehecht was, is weg. Dit moet reeds jaren geleden zijn gebeurd omdat ik het topje v d metalen staaf reeds geroest was. Was het recent, dan had ik duidelijk kunnen zien. Wie weet verschijnt dat model ergens opnieuw boven water.
Ik denk te mogen zeggen dat die foto een historische is.
(info 28 maart 2008)
 

 

Beelden: © Danny Paspont, 14/10/2007
Datum gebeurtenis:
02/07/1957
Adres:
Begraafplaats Robermont, Rue des Coquelicots

FEEDBACK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus