Graf van Fg Off Pearson Typhoon IB JP533 OV-V

Flying Officer George Sholto Manning Pearson (Royal Air Force Volunteer Reserve) sneuvelde te Aarsele op 11 augustus 1943, hij ligt er op het gemeentelijk kerkhof begraven onder een goed onderhouden grafsteen. Het graf kan men vinden bij het binnenkomen van het CWG-kerkhof, aan het einde van de eerste rij graven onmiddellijk links. F/O Pearson werd geraakt door Flak bij een aanval op treinen, als piloot van het 197 Sqn was hij op Tangmere vertrokken met de Typhoon IB JP533 OV-V.
Aan het kerkhof hangt het bekende groenwitte bordje “Commonwealth War Graves” dat duidt op een militair graf uit de Gemenebest. De Commonwealth War Graves Commission (CWGC) hield zich na de Tweede Wereldoorlog o.a. bezig met de identificatie van onbekend begraven bemanningsleden, het onderhoud en de administratie van de graven. De bemanningsleden liggen begraven onder “headstones,” witte graven gezaagd uit kalksteen van Engelse steengroeven. De teksten en emblemen worden in Engeland gebeiteld. De Belgische staat is eigenaar van de gronden maar schonk de gevallen strijders een eeuwigdurende vergunning.

Beelden: © J. Thant | © J. Thant
Datum gebeurtenis:
11/08/1943
Datum registratie:
26/06/2006
Locatie:
Graf van Fg Off Pearson Typhoon IB JP533 OV-V
Adres:
Gemeentelijk kerkhof, Schoolstraat, Aarsele, Tielt

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus