Glaskunst van Wim Geert

Steven Volckaerts fotografeerde deze kunstwerken op het Stedelijk Kerkhof in de Ziekebeemdenstraat. Architect Marc Tourlouse en glaskunstenaar Wim Geert ontwierpen vier sobere gedenkplaten. Ze staan verdeeld over het perk van de burgerslachtoffers die omkwamen tijdens de bombardementen op Mechelen. De glasramen verwijzen naar vier oorlogsfazen. Op het glasraam “Vluchten kan niet meer” werden bv. de vluchtwegen afgebeeld, op de glasplaat “Een nacht in mei” staat een eenvoudig stadsplan met daarop de inslagen van V-bommen.

De monumenten van glaskunst werden ingehuldigd op zondag 4 september 2005, 61 jaar nadat Mechelen bevrijd werd. Een paar honderd genodigden woonden de plechtigheid bij. De monumenten brengen hulde aan de meer dan 500 slachtoffers die vielen tijdens en na de bevrijding van Mechelen.

Beelden: ©Steven Volckaerts, 29/11/2006 | ©Steven Volckaerts, 29/11/2006
Datum gebeurtenis:
1944, 1945
Datum registratie:
30/10/2006
Adres:
Stedelijke begraafplaats, Ziekebeemdenstraat

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus