Gedenkplaat voor de Amerikaanse G.I.’s omgekomen bij inslag van V-1

Op 18 december 1944, de Slag om de Ardennen was nog maar pas begonnen, sloeg een V-1 vliegende bom in te Pepinster. Daarbij kwamen een aantal Amerikaanse soldaten om die met een vrachtwagen net op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren. De ontploffing van de V-1 was zo geweldig dat de vrachtwagen van de weg in de erlangs gelegen river de Vesder geslingerd werd. Alle inzittenden kwamen om het leven, op de website van Pieter Serrien over de V-1 en V-2 inslagen in België vonden we het getal van 35 doden.

De plaat is geplaatst in een bocht van de N61, ter plaatse Rue Louis Biérin genaamd, net voorbij de zijstraat Rue de Jonckay, komende uit de richting van Verviers. De plaat is redelijk onopvallend, je bent er voorbij voordat je het weet, en bovendien is er op die plaats geen mogelijkheid om te parkeren. Als je met de auto bent, laat je deze best een honderdtal meter voor of voorbij de bocht achter.

Beelden: © Luc Wittemans 19/07/2020
Datum gebeurtenis:
18/12/1944
Datum registratie:
23/09/2020
Locatie:
Gedenkplaat voor de Amerikaanse G.I.’s omgekomen bij inslag van V-1
Adres:
Rue Louis Biérin, Pepinster
Lengtegraad:
5°47’48.8″E
Breedtegraad:
50°34’14.7″N

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus