Flakstelling Erps

Het goot pijpenstelen toen we op 7 december 2006 samen met Monica Furlano en Hubert Verstraeten op zoek gingen naar de resten van een Flakstelling op de Runderberg in Erps-Kwerps (grondgebied Erps). Rij aan de kruising van de Erpsestraat en Guldendellestraat naar de spoorweg en steek de spoorwegbrug over. Best parkeer je hier uw wagen. Ga rechtdoor in het veld en neem de eerste veldbaan rechts. Daar kom je aan de linkerkant een van de Flakstellingen tegen die Melsbroek tijdens WO2 moesten beschermen tegen vijandelijke vliegtuigen.

De Flakstelling is zeer goed bewaard gebleven, ook de zware betonnen poorten zijn intact. Het is een open Flakstelling. Middenin werd heel wat afval gestort. Mits wat goede wil kan de Flakstelling vrij gemakkelijk en zonder al te grote kosten gerestaureerd worden. Een paar honderd meter naar het noordwesten ligt een tweede Flakstelling die ook vrij goed bewaard bleef.

 

Beelden:
Datum registratie:
10/12/2006
Locatie:
Flakstelling Erps
Adres:
Runderberg in Erps-Kwerps, zie Google Maps. N 50° 53’ 32.43” O 04° 31’ 38.79”

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus