Thunderstreak FU-36

Ik heb vandaag nog eens een kijkje gaan nemen naar de Thunderstreak, een heel ander zicht dan bij mijn vorig bezoek een aantal jaar geleden. De site is volledig afgesloten en zelfs via het dienstencentrum van het OCMW, dat in een deel van de gebouwen is ondergebracht, bleek het niet mogelijk om kort bij het toestel te komen (zonder over de omheining te klimmen. Het SITO is gelegen op de hoek van de Emile Verhaerenlaan en de Ernest Claesstraat op Linkeroever.

Als je vanuit Antwerpen de Waaslandtunnel neemt kom je meteen bij het uitrijden van de tunnel aan verkeerslichten, hier sla je links de Halewijnlaan in. Na een 200 meter zie je aan de rechterkant van de weg een politiekantoor, net voorbij dit kantoor sla je links de Emile Verhaerenlaan in. na †/- 200 m, aan het kruispunt met de Ernest Claesstraat zie je aan de overkant van het kruispunt, aan de linkerzijde van de weg de verlaten en deels uitgebrande lokalen van het SITO. Op het binnenplein staat de Streak.

18 feb 2008 …
Er zijn momenteel contacten met de stad Antwerpen en de directeur van de school. Indien er een corridor kan gemaakt worden door de verantwoordelijke voor de afbraak zal het daarlangs gebeuren en anders moeten we hem volledig demonteren om hem te kunnen weghalen. We wachten op info van de school.
IPR

9 maart 2008 …
Misschien hebben jullie het al op het journaal gezien. De school op linkeroever in Antwerpen waar de Thunderstreak staat te verloederen is deze nacht (van 8 op 9 maart) volledig afgebrand.
Info: Steven Volckaerts

Volgens beelden van het VRT-journaal is er een man in de brand omgekomen, vermoedelijk een dakloze die in de school een slaapplaats had gevonden.
FVH

Info Steven Volckaerts, maart 2010:

Na de tweede brand in de nacht van 8-9 maart 2008 heeft defensie beslist om het toestel eindelijk weg te halen, dit gebeurde op 1 en 2 april 2008. Het toestel werd overgebracht naar Vissenaken en zou volgens de info waarover ik beschik in oktober 2008 uitgeleend zijn aan het Polish Aviation Museum naar aanleiding van en tentoonstelling in het kader van “1949-1999-2009 Nato”. Op de website van het museum staat een afbeelding van de FU-36 maar in de tekst spreekt men van de FU-35. IK denk dat dit een fout moet zijn aangezien de FU-35 op 11 juli 1956 verongelukte in Honningen bij Koblenz.

Hierbij de link naar de website van het museum :
http://www.nato.muzeumlotnictwa.pl/ekspozycja_nato.php?w=a&en=6

Beelden: ©Steven Volckaerts, 22/02/2008 | ©Steven Volckaerts, 22/02/2008
Datum registratie:
03/03/2008
Adres:
SITO, hoek van de Emile Verhaerenlaan en de Ernest Claesstraat

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer