Monument S/Sgt Parramore B-24D 42-72876 RR-E

Op 1 december 1943 crashte de B-24D (serial 42-72876, code RR-E) van de 389BG 566BS te Sint-Agatha-Rode. Het toestel werd beschadigd door jagers tussen Düsseldorf en Aachen op de terugvlucht van een opdracht naar Solingen. De “Lucky Tiger” werd nogmaals aangevallen tussen de Belgisch-Duitse grens en Tienen, hij ontplofte boven Beauvechain. De bemanning bestond uit Piloot 1Lt Thomas P. Fravega (+), 2Lt John Lang, 2Lt Edmond M. Strickbine, 2Lt J.R. Morgan (POW), T/Sgt Oscar F. McWhirter (+), T/Sgt Anthony T. Fravega (POW), S/Sgt ERic Hurt, S/Sgt George F. Parramore (+) en S/ Sgt Robert W. Lenaghan (+). Boordschutter Georges Parramore, afkomstig van Virginia, gebruikte zijn valscherm maar botste vermoedelijk tegen het toestel waardoor zijn valscherm niet opende. Hij viel te pletter in de velden van het gehucht Sint-Katharina-Houtem, in 1989 werd daar voor hem een monument opgetrokken (Waversesteenweg/Hoegaarden). De familie van Parramore kwam al enkele keren naar België voor herdenkingsplechtigheden.
Peter Vandevorst meldde mij dat het monument op de Waversesteenweg staat, tussen Oorbeek en Meldert, ongeveer 2 km voorbij de TGV-brug aan de E40, richting Meldert aan de linkerkant. Parromore werd eerst ter plaatse begraven, later werd hij door de Duitsers begraven te Bevekom en na de bevrijding werd zijn lichaam overgebracht naar het Amerikaanse militaire kerkhof van Neuville-en-Condroz.

Info bereikte ons via Luc Wittemans en Peter Vandevorst.

Beelden: © Tim Soetaert | © Peter Vandevorst | © Peter Vandevorst
Datum gebeurtenis:
01/12/1943
Datum inhuldiging:
1989
Datum registratie:
26/04/2006
Adres:
Waversesteenweg tussen Oorbeek en Meldert

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer