Monument gesneuvelde geallieerden

Op dit monument worden o.a. Adj Beelen en Plt Off Vandenhove d’Ertsenrijck vermeld.

Info Filip Beelen, 27 oktober 2010:
Vlakbij het monument van de weerstand werd op 5 september 1987, op initiatief van het comité der vaderlandslievende verenigingen, het monument der gesneuvelde geallieerden ingehuldigd. De aanvraag werd in 1985 ingediend bij het stadsbestuur van Diest door de voorzitter van de vaderlandslievende verenigingen, erekolonel Becquaert.

Tijdens de onthulling van de gedenksteen draagt Burggravin Vanaudenhove-Eatough (echtgenoot van O. Vanaudenhove) een gedicht voor van Brian Gregan, gunfighter van het 3206 sqdn servicing commando RAF (jammer genoeg heb ik tot op heden het gedicht nog niet teruggevonden). Op de steen staan de 38 namen en 5 onbekenden van de geallieerden die tijdens WOII omkwamen in groot-Diest en die begraven liggen op de kerkhoven aldaar (Webbekom (Graven Lancaster JA976 LQ-S), Diest, Schaffen (CWG Kerkhof – Whitley Z6837 DY- Wellington R1703 SR-J Manchester L7373 EM-T Stirling BK688 HA-A) en Kaggevinne (Graven bemanning Blenheim L9175 en Stirling III BF501)).
Deze staan reeds beschreven op de site, met uitzondering van Sergeant Mc. Kenzie G.H, die zijn laatste rustplaats kent op het kerkhof van Diest (UK, Royal Armoured Corps, 15th/19th The King’s Royal Hussars).

Beelden: © Filip Beelen | © Bart Beckers
Datum inhuldiging:
05/09/1987
Datum registratie:
23/06/2006
Adres:
Weerstandsplein

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer