Graven van Lieutenant B.T. Davidson en Serjeant J. Helsby, Bristol Fighter C850 20 Sqn

Menin Road South Military Cemetery is een van de grotere Commonwealth begraafplaatsen in Ieper, zoals de naam het al aangeeft, gelegen op de uitvalsweg richting Menen, even buiten het centrum en voorbij de Menenpoort. Er werden 1657 gesneuvelden begraven waarvan 118 onbekende militairen. Er werden ook 24 special memorials geplaatst voor gesneuvelden die waarschijnlijk of zeker hier begraven werden maar waarvan de exacte plaats van het graf niet meer gekend is. Daarnaast werden nog eens 54 special memorials geplaatst voor militairen begraven in Menin Road North Military Cemetery maar waarvan de graven door artillerievuur vernield werden en niet meer teruggevonden konden worden. Ondanks het grote aantal graven zijn er slechts twee Royal Air Force graven.

Lieutenant Bryce Thomas Davidson en zijn boordschutter Serjeant Joseph Helsby stegen op van Boisignhem in Noord-Frankrijk met acht andere vliegtuigen in hun Bristol F2B Fighter serial C850 voor een ‘offensive patrol’ boven Gheluvelt. Ze raakten in een gevecht verwikkeld met Duitse jachtvliegtuigen en drie Bristol Fighters werden neergeschoten. Daarbij sneuvelden vijf bemanningsleden waaronder Lieutenant Davidson en Serjeant Helsby.

De andere gesneuvelden van deze missie werden begraven in Longuenesse (St. Omer) Souvenir Cemetery (Frankrijk) (een slachtoffer) en Harlebeke New British Cemetery (twee bemanningsleden).

Beelden: ©
Datum gebeurtenis:
02/07/1918, 02/07/1918
Datum registratie:
06/05/2008
Locatie:
Graven van Lieutenant B.T. Davidson en Serjeant J. Helsby, Bristol Fighter C850 20 Sqn
Adres:
CWGC Menin Road South Military Cemetery, Meenseweg, Ieper
Lengtegraad:
2°54’16.7″E
Breedtegraad:
50°50’59.4″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer