Graf van onderofficier J. Patron

Jacques Champagne maakte melding van het graf van onderofficier J. Patron. Mogelijk is Patron omgekomen bij een crash in de buurt van Kortrijk.
 
Jacques Champagne maakte melding van het graf van Sgt Justin Denis Patron. Volgens informatie van Georges Lecomte werd deze onderofficier geboren te Guirsch op 23 maart 1905. Hij is gebrevetteerd met de 53ste Promotie, piloot bij het 7de Smaldeel te Goetsenhoven. Patron kwam om op 12 mei 1931 samen met Sgt René Eulalie Marie Van Bogaert (Kemzeke °4 oktober 1909 – 57ste Promotie – 5de Smaldeel Goetsenhoven) toen hun Breguets XIX even na het opstijgen neerstortte op het veld van de heer M. Vaneste, gelegen aan de kruising van de steenwegen op Doornik en Walle (?), op het grondgebied van Kortrijk. Beide piloten werden verkoold.
 
In bijlage een foto van de brandende wrakken en van de doodsprentjes van Patron en Van Bogaert (Henri Degroote via JP Decock, 23 augustus 2011).
 
 
Beelden: © Georges Lecomte, 21/08/2009 | © Henri Degroote via Jean-Pierre Decock | © Henri Degroote via Jean-Pierre Decock
Datum gebeurtenis:
12/05/1931
Datum registratie:
31/10/2007
Adres:
Begraafplaats

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer