Graf Sgt Mathieu Penders

Een bedreigd graf. Sgt Penders (1 Wings, 349 Sqn) overleed in Rêves (Houtain-le-Val) op 15 december 1953.

Peter Dierckx ontving begin juni 2009 het bericht vanuit de gemeente Maasmechelen dat de consessie van het graf Penders-Albrechts op de begraafplaats Vucht tot op heden NIET verlengd is geweest. Vanaf december dit jaar vervallen de eigendomsrechten voor de echtgenote van Penders en wordt de gemeente eigenaar van de grond en zal het monumentje met de rest van de lotgenoten in de container belanden.

Info 2 december 2009, Peter Dierckx. Ik heb nogmaals een mailtje gestuurd naar de gemeentediensten van Maasmechelen om het graf van Penders alsnog (eventueel gedeeltelijk) te kunnen redden. Eind deze maand verloopt het eigenaarsrecht van de weduwe en is het graf eigendom van de gemeente. Er is een mogelijke ruiming in het vooruitzicht.

Info 10 januari 2010, Peter Dierckx. Het graf van Mathieu Penders heeft gelukkig de opruiming van de begraafplaats doorstaan heeft … voorlopig althans. Blijkbaar is de correspondentie met de gemeente niet nutteloos geweest! Dank aan de gemeentediensten.

Info 4 januari 2012, Steven Volckaerts. Eind december 2011 bezocht Steven de begraafplaats en hij stelde vast dat het graf van Sgt Penders was geruimd.

Beelden: ©Peter Dierckx, 06/2009
Datum gebeurtenis:
15/12/1953
Datum registratie:
10/06/2009
Eigenaar:
Overheid
Adres:
Begraafplaats Vucht

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer