Graf Lt Philip Frederick Cormack, Zulte

Info Bernard Vandenbussche, 16 november 2014.
De Franse militaire begraafplaats van Machelen is een militaire begraafplaats met Franse gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Naast de Franse begraafplaats van Saint-Charles de Potyze is het de tweede grote Franse militaire begraafplaats in België. Deze begraafplaats is de verzamelbegraafplaats van bijna alle Franse militairen, die sneuvelden tijdens het bevrijdingsoffensief van oktober 1918. De graven van soldaten uit de toenmalige Noord-Afrikaanse kolonies vallen op door hun islamitische grafzerken. Er ligt ook een Chinees begraven.

De Britse piloot, Lt. Philip Frederick Cormack (204 Sqn RAF,) lag hier eerst onder een Frans kruis begraven. Eind 2013 kreeg Cormack een nieuwe grafsteen en werd in Machelen een bordje ‘Oorlogsgraf van het Gemenebest-Commonwealth War Grave’ aangebracht.

Philip Frederick Cormack was blijkbaar ook gelijktijdig als vermist was vermeld in Arras ( gedenkplaat ‘The Arras Flying Services Memorial.’)

Zijn oudere broer Reginald Ormiston Cormack kwam vroeger op 1 juli 1916 om het leven, zijn naam wordt vermeld op het Memorial te Thiepval ( Somme.)

Zie ook: www.cwgc.org/news-events/news/2013/12/second-lieutenant-p-f-cormack-gets-a-known-grave.aspx

Beelden: © Bernard vandenbussche, 29/06/2014
Datum gebeurtenis:
27/10/1918
Datum registratie:
29/11/2014
Adres:
Franse militaire begraafplaats

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer