Graf van kapitein Guillaume de Briey

Info Steven Volckaerts, 21 november 2018:
Kapitein Guillaume de Briey sneuvelde samen met sergeant Albert Soete op 15 mei 1940 in Holsbeek aan boord van de Fairey Fox O-185. Meer informatie staat reeds in de database bij het monument voor deze bemanning langs de Leuvensebaan in Holsbeek.

Graaf Guillaume de Briey, geboren te Oostende op 19 april 1902, rust in het familiegraf op de begraafplaats van Ethe. Het familiegraf is gelegen aan de linkerkant van het centrale pad.

In de linkerhoek, achteraan het kerkhof zijn er nog graven van de familie de Briey en aan de rechterkant van het centrale pad is er tevens een grafmonument (kapel) waar er een gedenkplaat werd geplaatst voor Thierry De Briey. Thierry de Briey, een begenadigd ruiter die in 1920 deelnam aan de Olympische Spelen in Antwerpen, werd als lid van het Geheim Leger tijdens de Tweede Wereldoorlog opgepakt en overleed op 11 april 1944 in het concentratiekamp van Bergen Belsen.

 

Beelden: © Steven Volckaerts, 22/09/2018
Datum gebeurtenis:
15/05/1940
Datum registratie:
13/04/2019
Locatie:
Graf van kapitein Guillaume de Briey
Adres:
Rue du Souvenir, Ethe, Virton

FEEDBACK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer