Graf F/O Floyd, Halifax MZ740

Op het gemeentelijk kerkhof ligt Flying Officer (Air Bomber) George Floyd begraven. Hij sneuvelde op 26 december 1944 op 33-jarige leeftijd. Hij behoorde tot de bemanning van de Halifax MZ740 die neerstortte te Gênes-Hodister, hij kon het toestel met zijn parachute verlaten en kwam terecht op het grondgebied van Nassogne. Floyd stierf aan zijn verwondingen. Drie bemanningsleden stierven in de crash.
 
Volgens sommige bronnen werd een bemanningslid krijgsgevangen genomen en drie zouden er te Bande op 24 december 1944 gefusillieerd zijn samen met 33 inwoners van deze gemeente. In Bande (een deelgemeente van Nassogne) staat er ook een memoriaal om dit drama te gedenken. Opgepast, deze informatie is niet bevestigd en ze lijkt me zelf niet corrrect. Verdere feedback en onderzoek is absoluut nodig.
 
Aanvulling 3 november 2013:
Voor grondige informatie over het neerstorten van Halifax MZ740, zie: ‘Maurice Petit, Un bombardier Halifax s’écrase près de Gênes,’ in ‘Annales 2009 du Cercle historique de Marche-en-Famenne, Hotton, Rendeux.2009.’
 
Info Rik Verhelle (2/1/2009):
In bijlage een foto van de crashplaats van MZ740. Ik nam deze foto in augustus 2009. De krater is nog steeds zichtbaar, en is nu waterplas geworden. De krater ligt diep in een privébos en is zonder begeleiding niet toegankelijk. 
 
 
 
Beelden: © Steven Volckaerts | © Steven Volckaerts | © Rik Verhelle, 13/3/2009
Datum gebeurtenis:
26/12/1944
Datum registratie:
10/07/2006
Adres:
Kerkhof Nassogne – CWG

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer