Depot Vissenaken

Het Depot Vissenaken van het Koninklijk Legermuseum is niet toegankelijk voor het publiek. Het Koninklijk Legermuseum denkt er wel aan om in de toekomst enkele geleide bezoeken te organiseren.

Het domein van Vissenaken is slechts een klein deel van het vroegere reservevliegveld van de Militaire Luchtvaart (terrein nr. 23). Na de Tweede Wereldoorlog maakte Vissenaken deel uit van de Mobilisatiekern 29 van de Landmacht. Mobilisatiekernen werden na WOII opgericht om overal te lande militair materieel en manschapen te kunnen mobiliseren. Sinds 2000 werd het Depot Vissenaken overgedragen aan het Koninklijk Legermuseum. De waardevolle luchtvaartcollectie ligt opgeslagen in vier grote loodsen. Voor meer informatie en voor een gedeeltelijke inventaris verwijzen we naar het artikel dat op www.hangarflying.eu werd gepubliceerd. Graag verwijs ik ook naar de site www.wreckhunters.be. Lambert Derenette en zijn collega Bjorn Vermoote hebben op hun website een mooie verzameling Belgische wrecks and relics samengebracht, ze brengen er een belangrijk stuk van ons luchtvaartpatrimonium in kaart.

Zie daarover ook ons artikel op www.hangarflying.eu

Beelden: © Paul Van Caesbroeck, 12/10/2007 | © Paul Van Caesbroeck, 12/10/2007
Datum registratie:
29/12/2007
Adres:
Militair Domein

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer